Hår är väl den del av oss människor som berör oss allra mest när det gäller vårt utseende. Särskilt för kvinnor har håret genom historien betytt mycket då man genom sitt hår förstärker vem man är.

Så klart har det även hos männen varit viktigt att ha håret som en del av sitt identitets skapande men ändå inte så påtagligt som hos kvinnorna. Männens hår ramlar också oftare av kanske till och med i tidig ålder vilket bidrar till att männen inte lika ofta ser på håret med samma intresse som kvinnorna. Men framförallt är det kvinnornas många frisyrvariationer och nära koppling till skönhet som utgör den största fascinationen av hår. Vi väljer mellan till exempel långt hår, kort hår blont hår, mörkt hår, rött hår, permanentat hår, stylat hår och uppsatt hår.

Mycket intressant går att läsa om hår och dess betydelse på Wikipedia.